lauantai 16. huhtikuuta 2011

Humaani, avoin, kansainvälinen Suomi uhattuna


Mielipidekirjoitus / sk24.fi Ehdokkaiden Uutiset 16.4.2011

Kolme tuntia Eetunaukiolla jalkautuvaa vaalityötä, nyt lyhyt iltapäiväkahvittelu Vihreän Langan äärellä ja tämän blogin kirjoitettuani luukuttamaan viimeiset vaalilehdet, jotta valistuneet äänestäjät pääsevät huomenna todistamaan SK:n galluptuloksen Vihreiden osalta vääräksi.

Intouduin Osmo Soininvaarana ja SK:n vaaliennusteen sisuunnuttamana vielä kirjoittamaan viimeiseen blogitukseni vaalien merkityksestä maamme tulevaisuudelle. Maailman nopea muutos on murjonut monia, ja Soininvaara kirjoittaa ymmärtävänsä perussuomalaisten kannattajia, joiden joukossa on paljon oman työpaikkansa puolesta pelkääviä. Maailman muuttuessa on pidettävä huolta siitä, ettei osa kansasta jää muutoksen murjomaksi, mutta paluusta menneisyyteen ei ole ratkaisuksi.

Soininvaara kirjoittaa: ”Moni perussuomalaisten äänestämistä harkitseva ei tosissaan tue heidän tavoitteitaan. Haluaapahan vain näpäyttää päättäjiä. Protesti voi mennä pitkäksi. Sen kanssa voi joutua elämään neljä vuotta. Sivistystä arvostava, vapaamielinen, humaani, kansainvälisesti avoin ja eteenpäin katsova suunta on uhattuna, vaikka perussuomalaisten maanvyörymävoittoa ei tulisi. Perussuomalaisuus on tarttunut myös muihin puolueisiin. Suvaitsemattomat ja autoritaariset mielipiteet ovat nousseet pinnalle myös kokoomuksessa, keskustassa, demareissa ja jopa vasemmistoliitossa.”

Perussuomalaiset on kummallinen yhdistelmä muutosta ja muutosvastarintaa. Ihmisen psykologiassa muutosvastarinta ilmenee mm. informaation torjumisena ja korostuneena itsesuojeluna. Perussuomalaisessa ajattelussa ilmastonmuutokseen, kansainvälisyyteen ja uusiin innovaatioihin liittyvä tieto torjutaan ja politiikassa keskitytään suojelemaan suomalaisia ulkopuolisilta uhkilta, kuten EU:lta, maahanmuuttajilta, lapsia saavilta naispareilta ja vihreiltä. Eduskuntavaalit ovat ennen kaikkea liberaalien ja konservatiivien välinen taistelu. Vihreät on ainoana puolueena sanoutunut irti perussuomalaisesta tavasta tehdä politiikkaa ja puhunut ympäristön ja monikulttuurisuuden puolesta, vaikka ne eivät helpoimpia teemoja olekaan.

Ääni vihreille on ääni sivistyksen ja eteenpäin suuntautuvan yhteiskunnan puolesta. Se on myös ääni vastuullisen ilmastopolitiikan puolesta!

Maria Väkiparta
kansanedustajaehdokas (vihr.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti