maanantai 21. maaliskuuta 2011

Libyan operaatio perusteltu


www.sk24.fi Ehdokkaan Uutiset, 21.3.2011
Väkivallan käyttö rauhan ja demokratian luomiseksi on aina ongelmallista. Libyan tapauksessa on kuitenkin kyse siviilien joukkomurhan ehkäisemisestä ja kansannousun tukemisesta. Niinpä päätös operaation käynnistämisestä oli oikea ja ryhdikäs, ja spekulaatiot osallistujamaiden todellisista motiiveista (öljy, profiilin nosto yms.) ovat epärelevantteja. Teot ratkaisevat, ja tekoja ihmisoikeuksien puolustamiseksi on YK:n taholta nähty viime vuosikymmeninä liian vähän!

Niin kauan kun iskut ovat perusteltuja, oikein mitoitettuja ja sotilaallisiin kohteisiin suunnattuja, YK-operaatio nauttinee laajaa kansainvälistä tukea. On erittäin tärkeää, että myös Arabiliitto ja Afrikan unioni ovat YK:n päätöksen takana.

Diktatuurin murtuminen Libyassa on jo sellaisenaan ansiokas tavoite, ja käynnissä oleva operaatio kaikille maailman diktaattoreille osoitus siitä, ettei kukaan ole kansainvälisen lain ulottumattomissa. On kuitenkin hyvä muistaa, että on helpompi pystyttää lentokieltoalue kuin rakentaa demokratiaa.

Maria Väkiparta
kansanedustajaehdokas (vihr.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti